Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

"Ο Χéνος" Δεκέμβριος του 2016 στο σπίτι των Αρχαιολόγων. Έκθεση 19 καλλιτεχνών με θεματική εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο του Καμύ










ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Το έργο μου εστιάζει στη Γυναίκα μεγάλης ηλικίας, που καλείται χωρίς τη βούληση της, να αφήσει τα πατρογονικά εδάφη για το υπόλοιπο του βίου της.
Στη Γυναίκα που έχοντας διανύσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής της ,έχει ήδη αρχίσει να κάνει την ανασκόπηση του βίου της, συμφιλιωμένη με τα στοιχειά της ύπαρξης της,                    ( ομολογημένους και ανομολόγητους έρωτες, φοβίες, έχθρες, ενδοοικογενειακές κρίσεις).
Στη Γυναίκα που έχει σαν παρέα  τις συνομήλικες  και ομοεθνείς της, περνά το χρόνο της πάνω από ένα εργόχειρο,  παρακολουθώντας τα νεότερα μέλη της οικογένειας της να ανθίζουν.
Στη Γυναίκα που φθάνοντας στον ξένο τόπο, θα παραμείνει πάντα ξένη, γιατί δεν έχει τη δύναμη και τη βούληση να παρακολουθήσει τις αλλαγές και θα παραμείνει στο σπίτι αρνούμενη να μάθει την γλώσσα, εξαρτημένη πάντα από τα νεότερα μέλη της οικογένειας σε ότι αφορά την επικοινωνία της  με τον έξω κόσμο.
Θα είναι μια στήλη αναθηματική,  προσφορά στη γυναίκα γεννήτορα και στήριγμα , για όλα τα δεινά της δύσκολης πορείας της.

Η μορφή του έργου είναι μια αναθηματική στήλη από πανί, πάνω στο οποίο είναι κολλημένα ή ραμμένα στοιχεία τάματα, που  αφορούν στιγμιότυπα , μνήμες, αναφορές της γυναίκας "ξένης".
Ελισάβετ Κεχαγιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου